Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със Selespeed

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със Selespeed

Колата е Alfa Romeo 156 Selespeed 2.0 мотора. Не бях аз в колата, но човека се се оплака, че лампата за скоростната кутия червенката пресветнала на отиване от Обзор за Варна. На връщане лампата пресветнала 2,3 пъти + звуков сигнал. Маслото е сменено с пълна синтетика преди 2месеца и не повече от 2000-2500км. Маслото на мотора също. Карал съм я на пълни обороти преди и след смяната, нямал съм такъв проблем. Опасно ли е? Какво да очаквам? Къде да отиде( Някъде по морето за да проверят). Няма хора, които им разбират.
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
    Няма хора, които им разбират.
    Вярно няма
    Както и да е. Провери си нивото на ХИДРАВЛИЧНОТО масло за робота. ( капачката на левият подкалник) .Това в кутията дето си го сменил, няма нищо общо с него. Всъщност, надявам се да не си сменил именно него с трансмисионно

Comment

Хехе... не! Как да го погледна него колега?
      Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Във Варна има сервиз на Алфа, официалния и тук са писали добри работи за майстори там
        Копнал съм ти това мнение, с търсачката го намерих за 5 секунди.Препоръката е по друг повод, но пробвай.

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
        колега аз ведната ще те опътя -на магистралата на изхода за варна посока шумен в дясно има представителство на Алфа Ромео-човека е Вихрен със сигурност ще ти каже болката,след удара отдолу -поглеждал ли си я какво точно и е станало-но моя съвет е да не я караш докато не се разбере какво е !
        Last edited by fred; d.m.y г., 22:05.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Да във Варна сервиза е много добър водих на баща ми 166-цата на диагностика и съм много доволен бая разбират момчетата.
          Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
            Вярно няма
            Както и да е. Провери си нивото на ХИДРАВЛИЧНОТО масло за робота. ( капачката на левият подкалник) .Това в кутията дето си го сменил, няма нищо общо с него. Всъщност, надявам се да не си сменил именно него с трансмисионно
            Колега я казвай,маслото на робота ( капачката на левият подкалник),какво трябва да е ,че май надушвам свинска работа да са ми свършили.
            Какво масло слагаме за робота и какво за скоростната кутия?
            Аз скоро го сменях,ама май са ми наблъскали едно и също и на двете места,Tutela GS Speed.
            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Това е маслото за робота, но определено не маслото за скоростната кутия.

И това пресветкване го отдавам повече на някое кабелче, отколкото
              проблем. Но не съм специалист.
              Last edited by nicks1; d.m.y г., 09:14.
              Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Въобще незнаех, че трябва да се долива някъде и т.н. Проблема се оправи, благодаря ти колега! (с бялата 147ца) златен си.
                На скоростната кутия си е TRANSMISION а на другото няма нищо общо, то е еднакво за кормило, за камиони, за роботи и т.н. може да земете Тутела за 30лв., Може и PRista българското за 5лв
                Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Колега, изобщо не е еднакво. В селето никога не наливай червено хидравлично масло.
                  Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                    Това е маслото за робота, но определено не маслото за скоростната кутия.

И това пресветкване го отдавам повече на някое кабелче, отколкото
                    проблем. Но не съм специалист.
                    Добре GS speed е за селето за робота,а за скоростите кое е?
                    Отидох да сменям,маслата,двигателно,селе,скорости и хидравлична течност,във фактурата пише смяна на масла и хидравлична течност и са изброени:
                    Selenia Racing-двигателно-5л.
                    Tutela GS Speed-скорости -3л.
                    Tutela G1/A-хидравлика-1,2л.
                    Та значи,скоростното или не са го сменили и са ми таксували повече GS Speed,или са набухали GS Speed и в скоростите,в селето иначе бяха сипали малко повече ама то го изхвърли.
                    Я просветете ме как стоят нещата и ако нещо са ме прецакали да ходя утре да се разправям.

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                      Добре GS speed е за селето за робота,а за скоростите кое е?

Я просветете ме как стоят нещата и ако нещо са ме прецакали да ходя утре да се разправям.
                      TUTELA ZC 75 SYNTH
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Системата на селето събира 600 мл. Ти си прави сметките.

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          TUTELA ZC 75 SYNTH
                          Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                          Системата на селето събира 600 мл. Ти си прави сметките.
                          Благодаря Колеги!Утре скандал или
                          А ако са набухали ГС Спийд в скоростите,какво може да стане?

Comment

Е какво трябва да е на цвят. Това българското дето налях беше жълто на цвят пък аз си мислех, че всичките хидравлични трябва да са червени!
                            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
                              Е какво трябва да е на цвят. Това българското дето налях беше жълто на цвят пък аз си мислех, че всичките хидравлични трябва да са червени!
                              Със сигурност CS SPeed не е червено и наситина събира 500мл ,поне толкова набутахме в кутията на едно приятелче.

Може ли да използвам темата да попитам как борите потенциометрите,че оригиналните са 300 пара,а момчетата в магазина ни предпожиха заместител за 60тина лева,който бил едно към 1 ...
                              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Working...
                              X