Колата е Alfa Romeo 156 Selespeed 2.0 мотора. Не бях аз в колата, но човека се се оплака, че лампата за скоростната кутия червенката пресветнала на отиване от Обзор за Варна. На връщане лампата пресветнала 2,3 пъти + звуков сигнал. Маслото е сменено с пълна синтетика преди 2месеца и не повече от 2000-2500км. Маслото на мотора също. Карал съм я на пълни обороти преди и след смяната, нямал съм такъв проблем. Опасно ли е? Какво да очаквам? Къде да отиде( Някъде по морето за да проверят). Няма хора, които им разбират.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем със Selespeed
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщениеНяма хора, които им разбират.
Както и да е. Провери си нивото на ХИДРАВЛИЧНОТО масло за робота. ( капачката на левият подкалник) .Това в кутията дето си го сменил, няма нищо общо с него. Всъщност, надявам се да не си сменил именно него с трансмисионно
-
Във Варна има сервиз на Алфа, официалния и тук са писали добри работи за майстори там
Копнал съм ти това мнение, с търсачката го намерих за 5 секунди.Препоръката е по друг повод, но пробвай.
Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщениеколега аз ведната ще те опътя -на магистралата на изхода за варна посока шумен в дясно има представителство на Алфа Ромео-човека е Вихрен със сигурност ще ти каже болката,след удара отдолу -поглеждал ли си я какво точно и е станало-но моя съвет е да не я караш докато не се разбере какво е !Last edited by fred; d.m.y г., 22:05.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Да във Варна сервиза е много добър водих на баща ми 166-цата на диагностика и съм много доволен бая разбират момчетата.Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщениеВярно няма
Както и да е. Провери си нивото на ХИДРАВЛИЧНОТО масло за робота. ( капачката на левият подкалник) .Това в кутията дето си го сменил, няма нищо общо с него. Всъщност, надявам се да не си сменил именно него с трансмисионно
Какво масло слагаме за робота и какво за скоростната кутия?
Аз скоро го сменях,ама май са ми наблъскали едно и също и на двете места,Tutela GS Speed.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Това е маслото за робота, но определено не маслото за скоростната кутия.
И това пресветкване го отдавам повече на някое кабелче, отколкото
проблем. Но не съм специалист.Last edited by nicks1; d.m.y г., 09:14.Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
-
Въобще незнаех, че трябва да се долива някъде и т.н. Проблема се оправи, благодаря ти колега! (с бялата 147ца) златен си.
На скоростната кутия си е TRANSMISION а на другото няма нищо общо, то е еднакво за кормило, за камиони, за роботи и т.н. може да земете Тутела за 30лв., Може и PRista българското за 5лвAlfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
146 1.4 - Темпераментната друсалинда
Fiat Punto 1.2 - Сефтака
Comment
-
Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщениеТова е маслото за робота, но определено не маслото за скоростната кутия.
И това пресветкване го отдавам повече на някое кабелче, отколкото
проблем. Но не съм специалист.
Отидох да сменям,маслата,двигателно,селе,скорости и хидравлична течност,във фактурата пише смяна на масла и хидравлична течност и са изброени:
Selenia Racing-двигателно-5л.
Tutela GS Speed-скорости -3л.
Tutela G1/A-хидравлика-1,2л.
Та значи,скоростното или не са го сменили и са ми таксували повече GS Speed,или са набухали GS Speed и в скоростите,в селето иначе бяха сипали малко повече ама то го изхвърли.
Я просветете ме как стоят нещата и ако нещо са ме прецакали да ходя утре да се разправям.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеДобре GS speed е за селето за робота,а за скоростите кое е?
Я просветете ме как стоят нещата и ако нещо са ме прецакали да ходя утре да се разправям.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеTUTELA ZC 75 SYNTHПървоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщениеСистемата на селето събира 600 мл. Ти си прави сметките.
А ако са набухали ГС Спийд в скоростите,какво може да стане?Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщениеЕ какво трябва да е на цвят. Това българското дето налях беше жълто на цвят пък аз си мислех, че всичките хидравлични трябва да са червени!
Може ли да използвам темата да попитам как борите потенциометрите,че оригиналните са 300 пара,а момчетата в магазина ни предпожиха заместител за 60тина лева,който бил едно към 1 ...Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
Comment
Comment